ממשלת סין הודיעה כי בקרוב מאוד תיחסם הגישה לרוב רשת האינטרנט העולמית כחלק ממדיניות החרפת הצנזורה במדינה. הממשלה הורתה לחברות הטלקומוניקציה המקומיות שבבעלותה, צ'יינה מובייל, צ'יינה יוניקום וצ'יינה טלקום, לחסום את הגישה לרשתות VPN החל מחודש פברואר 2018.
הצנזורה בסין
על אף שפקידי ממשל סינים בדרך כלל מכחישים זאת בתוקף, סין ידועה לשמצה כמדינה המפעילה צנזורה חריפה על רשת האינטרנט וחוסמת את הגישה לאלפי אתרים בינלאומיים פופולריים, בהם מנוע החיפוש גוגל ורשתות חברתיות כגון פייסבוק, אינסטגרם וטוויטר. מדיניות הצנזורה הזו זכתה לשם "חומת האש הגדולה של סין".
באופן כזה מצליחה הממשלה לשלוט על התכנים החדשותיים ועל דעת הקהל, כשהיא מונעת ביקורת כלפי השלטון הקומוניסטי במדינה. לדוגמה, בעוד שמחאות הסטודנטים נגד השלטון הקומוניסטי בכיכר טיאננמן בשנת 1989 ודרישתם לבצע רפורמות דמורקטיות במדינה ידועים בכל העולם, בסין עצמה כמעט בלתי אפשרי למצוא אזכורים כלשהם לאירועים הללו ברשת.
עם זאת, מיליוני התושבים בסין הצליחו עד כה לעקוף את מגבלות הצנזורה באמצעות שימוש ברשתות VPN, ובכך השיגו גישה לכל האתרים האסורים בסין מבלי שהדבר יגיע לידיעת השלטונות. הממשלה הסינית אמנם מודעת לעניין, אולם לא יכולה לדעת איזה גולש עושה שימוש ברשת VPN ומהו המידע שהוא שולח או מקבל.
בתקופה האחרונה, מתנגדי השלטון אשר אינם יכולים לפרסם מידע בתוך סין החלו לפרסם אותו באתרים מחוץ למדינה, ובאמצעות רשתות VPN הצליחו להביא אותו בחזרה אל התושבים בסין. כך הם הצליחו לגרום נזק לדעת הקהל אודות השלטון הקיים בסין, ועל הרקע הזה מגיעה ההכרזה האחרונה אודות סגירת הברז של רשתות ה-VPN באופן גורף בכל המדינה.
מהי רשת VPN?
רשת VPN, ראשי תיבות של virtual private networks, כלומר רשת וירטואלית פרטית, מאפשרת לכל אדם לגלוש באינטרנט באופן מאובטח מבלי שספקית האינטרנט שלו תהיה חשופה למידע שהוא שולח ומקבל.
לגלישה באמצעות VPN יש מספר יתרונות, בהם היכולת לגלוש באופן פרטי ללא חשיפת פרטים אודות אופי הפעילות באתרים השונים, הסתרת המיקום הגיאוגרפי המדויק (למשל, ניתן לגלוש ממדינה אחת תחת כתובת של מדינה אחרת), הגנה מפני ציתות או חדירה של האקרים למערכות מידע והורדת קבצים מבלי שאף אחד יוכל לדעת את זהותו של האדם שמוריד אותם.
יש לה גם מספר חסרונות, כגון איטיות מסוימת בגלישה שכן VPN הוא מעין שרת נוסף שדרכו הנתונים צריכים לעבור, ובמקרים בהם הגלישה מתבצעת על ידי ספק שירותי VPN חינמי יש גם סיכון מסוים למידע האישי – ולכן בגלישה שכזו מוטב לבחור בספקית אמינה ומקצועית.
רשתות VPN משמשות בדרך כלל חברות ואנשים פרטיים המעוניינים לשמור את המידע שלהם מפני גורמים חיצוניים (כגון ספקית האינטרנט או האקרים למיניהם), ובפרט בסין מדובר למעשה בדרך התקשורת המקוונת היחידה בה תושבי סין יכולים להיחשף באופן אובייקטיבי למה שקורה בעולם.
כעת, כאמור, החגיגה בסין עומדת להיגמר.
מי ייפגע מן המהלך?
בראש ובראשונה יפגעו מכך התושבים הסיניים ומתנגדי השלטון אשר לא יוכלו יותר לעשות שימוש ב-VPN כדי להתחבר לאתרים המובילים בעולם, לפרסם מידע או להיחשף אליו. כלומר, המידע היחיד שתושבי סין יוכלו להיחשף אליו יהיה זה שעבר את אישור הצנזורה הסינית.
בנוסף, המהלך יפגע באנשי האקדמיה בסין אשר לא יוכלו לגשת אל כתבי עת זרים או אל עמיתיהם בעולם. כמו כן, עסקים זרים הממוקמים בסין לא יוכלו לעשות שימוש ברשתות VPN על מנת לתקשר עם סניפים או מטות במדינות אחרות, וכך גם תיפגע יכולתם לאבטח את המידע שלהם.
האם יש פתרון?
התשובה היא כן. אינטרנט בינת מציעה מספר פתרונות מתקדמים שנועדו עבור חברות בינלאומיות בפריסה רחבה ונותנים מענה למגוון אתגרים כולל זה המתגבש בימים אלו בסין.
לפרטים נוספים: info@binat.net.il
למד עוד כיצד אנו מסייעים ללקוחותינו ברחבי העולם
לעשות צעד קדימה