רשת האינטרנט מהווה כיום את הבסיס לפעילותם של ארגונים, חברות ועסקים רבים, ובכך מאפשרת לכל אדם למנף את הטכנולוגיה העדכנית ביותר על מנת לגשת לנתונים ולבצע החלטות מושכלות בזמן אמת מכל מקום ומכל זמן. עם זאת, האינטרנט טומנת בחובה גם איומים בדמות האקרים ונוכלים אשר מסוגלים לרגל אחר הפעילות העסקית, לגשת אל מידע רגיש ולעשות בו שימוש על מנת לפגוע בבעליו.
כך לדוגמה חברה יכולה לאכסן בשרתיה מגוון נתונים אודות לקוחותיה, להשתמש בו על מנת לשפר את עסקיה ואף לתת ללקוחותיה גישה לנתוניהם על מנת לעדכן אותם או להיעזר בהם לשם רכישת מוצר או הזמנת שירות. חברה שכזו חייבת לאבטח את מאגר המידע שברשותה, כדי שהמידע הזה לא יזלוג או ייגנב, וכך לשמור הן על פרטיותם של הלקוחות והן על פעילותה העסקית השוטפת.
הסכנות המאיימות על עסקים
האיומים על עסקים יכולים לגרום להשלכות כלכליות הרסניות, ואין להקל ראש לגביהם. חדירה של גורם עוין אל מחשבים של עסק יכולה לאפשר לו לגנוב את זהותו של העסק, לגשת לחשבונות הבנק שלו, לגנוב את כספו, להחדיר אליו וירוסים או תוכנות זדוניות ועוד. לפיכך, פריצה אל מערכות מידע שאינן מאובטחות כראוי עלולה להביא לפגיעה במידע חיוני, לגרום לנזק כלכלי, להרוס את המוניטין, לפגוע באמון הלקוחות ולגרום לתוצאות מרחיקות טווח העשויות אף להביא לסגירתו של העסק.
הסכנות האורבות ברשת הן רבות, וביניהן:
- פרצות אבטחה במערכת: כל מערכת הפעלה וכל תוכנה בנויים מפיסות קוד שביניהן עשויים להימצא מעין "באגים" שדרכם ניתן לחדור פנימה, לגנוב מידע או לשבש את פעילות הקוד.
- התקפה ישירה על מערכות המידע: פריצה מכוונת של עובד ממורמר, לקוח מאוכזב או מתחרה, למטרת ריגול או גניבת מידע רגיש.
- החדרת וירוסים ותולעים: פיסות קוד שביכולתן לגרום נזק למערכות ממוחשבות, ואשר מרגע הפעלתן במחשב כלשהו (למשל כקובץ המצורף למייל) מתחילות לשבש את פעולתו באופנים שונים, כגון מחיקת קבצים או האטת התקשורת. בנוסף, וירוסים ותולעים נוהגים גם להפיץ את עצמם למחשבים נוספים שאיתם הם באים במגע, וכך מתעצמת פגיעתם.
- הצפת תעבורה (DDoS): התקפה על שרתים של אתרים שיווקיים או חנויות מקוונות, שמטרתה לשבש את פעילות השרת באמצעות הצפתו בעשרות אלפי בקשות מזויפות.
- הפעלת סוס טרויאני: החדרת תוכנה שאוספת מידע, בדרך כלל מבלי שהמשתמש בכלל יודע שמשהו קרה. סוסים טרויאניים יכולים לגנוב סיסמאות, קבצים, נתוני לקוחות ועוד.
- החדרת רוגלות: אלה תוכנות מזיקות אשר מכבידות על הביצועים של המערכת הממוחשבת תוך שהן שולחות מידע אודות המשתמש אל הגורם הזדוני אשר יצר אותן.
- שליחת דואר זבל (ספאם): אמנם לא מדובר באיום על מערכות המידע, אולם תוכנה המפיצה דואר זבל בשמו של בית העסק, עם או בלי ניסיון לדלות מידע מן הנמענים תוך התחזות למייל לגיטימי ("הונאת פישינג"), עשויה לפגוע ביעילות העבודה, במוניטין ובאמון הלקוחות.
כאמור, אלה הן דוגמאות בלבד. עולם הסייבר מתפתח ללא הרף, ואיומים חדשים נוצרים כל הזמן. על מנת להגן על מערכות המידע של עסק, יש צורך לפנות למומחי אבטחת מידע לעסקים אשר יוכלו להציע פתרון כולל שעומד בפני האיומים העדכניים ביותר.
שירותי אבטחת מידע לעסקים
חברת אינטרנט בינת מספקת פתרונות אבטחת מידע רחבי היקף לארגונים, חברות ועסקים. בין הפתרונות המוצעים ניתן למנות הערכת סיכונים מותאמת לאופיו של העסק ולסביבה התחרותית בה הוא פועל, ניהול סיכונים, ביצוע סקרים ופעולות נוספות על מנת לאתר כשלים ופרצות אבטחה, הטמעת נהלי אבטחת מידע בקרב העובדים, שירותי מחשוב, גיבוי ואבטחת מערכות ממוחשבות וכדומה – תוך שימוש בכלי אבטחה מתקדמים העומדים בחזית הטכנולוגיה על מנת להגן על מערכות המידע של העסק.
למד עוד כיצד אנו מסייעים ללקוחותינו ברחבי העולם
לעשות צעד קדימה